Hij is niet meer weg te denken bij veel singles, de app: Tinder. Bovendien werkt het heel erg verslavend, gewoon ongegeneerd vleeskeuren terwijl je onderweg bent. We geven het woord aan onze eerste gastblogger die graag anoniem blijft!

Anoniempje: “Recent heb ik mijn samenwoonstatus ingeruild voor een single bestaan. Opvallend snel verviel ik in mijn oude vrijgezellenleven: als happy solist door het leven. Maar eerlijk is eerlijk, een beetje mannelijke aandacht ga je snel missen. Dan kan je of met je hoofd op datingsites gaan staan waar je én veel voor betaalt én overladen wordt door knullige berichten van wollige types, of je kunt de Tinder app installeren. 

Tinder is een mix van hot or not, location based en een chat. Een eeuwige, vrijgezelle vriend was al verslaafd en verzocht mij een account aan te maken. Nog diezelfde middag zat ik te chatten met mooie baardmannen uit de buurt. Die eerste week merkte ik al de laagdrempeligheid van deze app. Een leuke meneer uit Amsterdam was in de buurt voor zaken, of ik tijd had voor een koffie? Sure! We hadden exact 15 minuten voor zijn Fyra vertrok en dat bleek het ideale tijdsbestek om te toetsen of deze 020-er kon voldoen aan mijn 010-standaarden. Die vrijdag stond ik in een bar met vrienden. Een andere meneer met een dubbele voornaam bleek in de buurt te wonen en kwam wel even hoi zeggen. Hij bleek de ideale match te zijn, voor mijn vriendin dan… 

Soms kom je bekenden op Tinder tegen of mensen met zoveel gemeenschappelijke Facebook-vrienden, dat je ze bijna wel moet kennen. Zo heb ik een spontane tafelvoetbaldate gehad met een gozer uit het kantorencomplex waar ik kantoor houd en had ik een memorabele vino-avond met de bestie van de vriend van een vriendin. Volg je het nog? Doordat je overeenkomende Facebook-interests en -vrienden kunt zien, voelt het afspreken minder ‘eng’, omdat je iemand via via ‘kent’. 

Daten is weten. Weg met ellenlange conversaties en onzekerheid of je met een hero of zero zit te appen. Vind je elkaars hoofd leuk en is de chat best gezellig? Dan doe je koffie, of wijn. Zo simpel is het. Een aanbeveling voor iedere single die tijdens de zoektocht naar Mister Right ook fun wil hebben met een Mister Right Now.”

Nieuwsgierig geworden? Tinder is beschikbaar voor: iOS & Android en is helemaal gratis.